Λίγες σκέψεις....

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ > ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΒΩΛΟΥ 10

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΒΩΛΟΥ 10

Καλώς ήρθατε

Θέλω να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μαζί σας σε ότι αφορά τον κόσμο του κατοικίδιου. Τέλη του 1996 στήσαμε το πρώτο City Pet Shop στην Κ. Τούμπα. Αντικείμενο μας από την πρώτη στιγμή η διατροφή του σκύλου και της γάτας.

handsΜε το πέρασμα των χρόνων δεχόμαστε επισκέψεις από όλη την οικογένεια, που μας ζητούν κουτάβι για τα παιδιά τους. Θέλω να σταθώ λίγο σε αυτό το σημείο. Εδώ υπάρχει σύγκρουση απόψεων και συμφερόντων. Από τη μία μεριά στέκονται οι έλληνες εκτροφείς που θεωρούν το pet shop ανταγωνιστή τους και από την άλλη οι έχοντες φιλοζωϊκή συνείδηση, που δεν θέλουν τα ζώα στις γυάλες. Την ίδια στιγμή που οι ανεξέλεγκτες πωλήσεις κουταβιών στο internet δίνουν και παίρνουν, το pet shop βρίσκεται στο στόχαστρο ως μαύρο πρόβατο και κρίνεται από τον καθένα που του καταλογίζει όλα τα κακώς κείμενα του χώρου μας. Συμφωνώ πως όλοι μπορεί να βλέπουμε το ίδιο θέμα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Πως όμως μπορεί κάποιος να εξηγήσει πως η ζήτηση των οικογενειών είναι μεγαλύτερη από την εκτροφική παραγωγή;

Επίσης να παραθέσω τις σκέψεις μου για τις ανησυχίες των φιλοζωϊκών σωματείων. Προσπάθεια μας να υπάρχει μέσος χρόνος παραμονής κουταβιού σε γυάλα max 3 εβδομάδες.

Προτεραιότητα μας είναι ο εμβολιασμός και η αποπαρασίτωσή του. Η παρακολούθηση και το «στρώσιμο» του. Διαθέτουμε τη νομιμότητα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και φιλοξενούμε κάθε απόγευμα κτηνίατρο, που τα παρακολουθεί και έτσι πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στην υγεία του κουταβιού.

Μπροστά στην περίπτωση κουταβιού, που έρχεται στο πορτ – μπαγκάζ από τη Βουλγαρία και σε κακή κατάσταση ανεμβολίαστο και διαρροϊκό, πουλιέται ανεξέλεγκτα και ανώνυμα, τότε έπρεπε να ακούμε και κανένα «μπράβο».

Τελειώνοντας το καλωσόρισμα μου στο νέο διαδικτυακό μας χώρο, θέλω να σας δείξω πόσο ανησυχώ για την αυξανόμενη κατάθλιψη, που ζω γύρω μου. Πραγματικά φοβάμαι πως η κατάθλιψη θα γίνει η σημαντικότερη ασθένεια του 21ου αιώνα. Και στους ευαίσθητους ανθρώπους χρειάζεται ένα κουτάβι ή ένα γατάκι σαν ένα κλειδί, που ξεκλειδώνει συναισθήματα και αισθήματα.

Ευχή μας να συντηρείτε καλά τα ζώα σας και να ζείτε ευτυχισμένες στιγμές μαζί τους.

Γιώργος Κασάπης

 

 

 

 

Διαβάστηκε 2335 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Η Εταιρεία μας »
nobbysam
Σαμαράκι Nobby Soft Grip
6,00 €
Διαλέξτε μέγεθος Tooltip
Διαλέξτε Χρώμα Tooltip
133l
MEN FOR SAN Σαμπουάν για Kουτάβια
7,00 €
Διαλέξτε συσκευασία Tooltip
OA-781-100x100
Oasy Cat Life Stage Sterilized Σολομός
0,80 €
Διαλέξτε συσκευασία Tooltip